Beurs positief richting uitslag Amerikaanse verkiezingen

Amerikaanse verkiezingen 2020De Nederlandse beurs is vandaag de dag positief afgesloten richting de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen morgen. De AEX, waarin de grotere bedrijven zitten, sloot de dag af met een plus van 1,94%. Terwijl de AMX, met de middelgrote bedrijven, een plus van 2,23% liet zien. Ook de belangrijke beurzen in andere Europese landen lieten plussen zien. De Amerikaanse beurzen begonnen de dag ook positief.

Word het Trump of Biden?

De grote vraag in de loop van morgen zal natuurlijk zijn. Gaat de huidige president Donald Trump nog vier jaar door of word Joe Biden de nieuwe president? En aangezien er op dit moment nog niet echt een duidelijk antwoord op die vraag gegeven kan worden. Mogen de duidelijke plussen op de wereldwijde beurzen opvallend genoemd worden. Over het algemeen zorgt onrust in de wereld namelijk voor onrust op de beurzen. En dan meestal juist in negatieve zin. Iets dat nu dus niet zo is vandaag.

Krijgen we morgen wel een uitslag?

Het is trouwens nog maar de vraag als de definitieve uitslag morgen bekend zal gaan worden. Doordat de Amerikanen deze keer ook via de post kunnen stemmen vanwege het coronavirus. Zorgt dat voor heel wat vertraging bij het tellen van alle stemmen. En daardoor kan het zomaar nog een paar dagen duren voordat duidelijk is als het Trump of Biden als winnaar uitgeroepen gaat worden.