Koers aandeel PostNL in korte tijd van €1,00 naar €3,00

PostDat 2020 het jaar is geworden van het coronavirus mag wel duidelijk zijn. De hele wereld staat al maanden op zijn kop met onwijs veel getroffen mensen. Ook economisch is er veel aan de hand en gaan daar de hardste klappen misschien nog wel komen. Echter zijn er economisch gezien ook bedrijven die juist profiteren van het coronavirus. Één van die bedrijven is misschien wel het Nederlandse postbedrijf PostNL.

Koers aandeel gehalveerd

PostNL lijkt in Nederland één van de bedrijven die aan het profiteren is van het vele thuiswerken dat door het coronavirus gebeurt. En het vele online bestellen, dat ook nog steeds in de lift zit. Al was dat bij het begin van het coronavirus nog lang niet voor iedereen duidelijk. Zo halveerde de koers van het aandeel PostNL van ongeveer €2,00 aan het begin van dit jaar tot zo’n €1,00 een paar maanden later.

Positieve signalen keren het tij

Echter keerden al redelijk snel het tij voor PostNL. Na een dieptepunt in de koers van PostNL rondt de €1,00. Stond tijdens de zomer van dit jaar de koers alweer boven de €2,00. Om vervolgens nog sneller een koers van boven de €3,00 te bereiken. Dit alles werd veroorzaakt door een stroom aan positief nieuws rondom PostNL. Zo heeft PostNL de verwachtingen verhoogt over het huidige jaar. En ziet het ernaar uit dat PostNL, waarschijnlijk volgend jaar, weer dividend gaat uitkeren aan hun aandeelhouders.

Het vierde kwartaal komt nog

En dan nog te bedenken. Het vierde kwartaal, het laatste kwartaal van het jaar, is net begonnen. Dit is jaarlijks het belangrijkste kwartaal voor PostNL. Met alleen al de feestdagen in het vierde kwartaal. En met de huidige perikelen rondt het coronavirus kan het wel eens een super kwartaal gaan worden voor PostNL. Meer en meer zal online besteld gaan worden door de Nederlanders. En heel veel van die online bestellingen zullen door PostNL bezorgd gaan worden bij de verschillende huishoudens.