OPEC vergadering verplaatst naar aankomende donderdag

TankenHet is misschien wel de belangrijkste vergadering die er de aankomende week op de (beurs)agenda staat. Naast al het coronavirus nieuws. De vergadering van de Organization of the Petroleum Exporting Countries, ook wel de OPEC genoemd. Inmiddels is bekend gemaakt dat de OPEC vergadering is verplaatst naar aankomende donderdag 9 april. Waar de vergadering eerder nog aan het begin van de week stond.

Afspraken Rusland en Saoedi-Arabië

Doel van de vergadering is dat Rusland en Saoedi-Arabië, twee landen die beiden heel veel olie produceren, weer wat meer tot elkaar komen. Doordat beiden landen eerder niet tot afspraken kwamen met betrekking tot de productie van olie. Kelderden de olieprijs daarna fors naar extreem lage niveaus. Beiden landen produceren op dit moment te veel olie. De hoop is dat tijdens de vergadering er alsnog afspraken tussen beiden landen gemaakt kunnen worden. Waarna de productie van olie van beiden landen zal zakken. En waarschijnlijk de olieprijs ook weer zal stijgen naar normalere niveaus.

Ook Amerika bemoeit zich ermee

Ondanks dat Amerika eigenlijk geen partij is tussen Rusland en Saoedi-Arabië. Wist de Amerikaanse president Donald Trump de afgelopen dagen wel van zich horen met betrekking tot de vergadering. In eerste instantie zorgden Trump met een bericht op zijn social media kanaal Twitter ervoor dat de olieprijs omhoog ging op het verhaal dat Rusland en Saoedi-Arabië tot elkaar kwamen. Waarna Trump dit weekend ook nog eens importtarieven op olie overweegt en het zo nog wat spannender maakt.