Mijn ervaringen met Peaks

Peaks accountSinds de zomer van 2019 heb ik een Peaks account en maak ik gebruik van de beleggings applicatie van Peaks. Nadat ik iemand hoorden praten over Peaks was ik meteen geïnteresseerd. En ben ik daarna op onderzoek uitgegaan naar wat Peaks precies inhield. Ik belegden zelf al kleinschalig via beleggersbank Binck. Maar van beleggen met wisselgeld, iets waar Peaks in mijn ogen echt voor staat, had ik nog nooit gehoord. Na wat onderzoek gedaan te hebben heb ik uiteindelijk besloten de applicatie van Peaks te downloaden. Waarna ik ook, kan ook niet anders, via de applicatie een Peaks account heb aangemaakt. Uiteraard heb ik daarbij meteen gebruik gemaakt van de €5,00 gratis startgeld die ze aanbieden als je een Peaks actiecode gebruikt. Ik gebruikte daarbij de actiecode van de persoon die ik over Peaks vertelden.

PEAKS ACTIECODE: MICHEG6OW

Meteen €5,00 gratis startgeld ontvangen bij Peaks? Download de Peaks applicatie en gebruik binnen 48 uur na aanmelding deze actiecode: MICHEG6OW. En pak je eerste rendement.

Inhoudsopgave

Mijn Peaks instellingen

Peaks inlegMijn eerste overboeking naar mijn Peaks account was een bedrag van €50,00. Op diezelfde dag ontving ik van Peaks tevens ook mijn €5,00 aan gratis startgeld. Dat gratis startgeld ontving ik omdat ik een Peaks actiecode van iemand anders gebruikten binnen 48 uur na mijn aanmelding bij Peaks. Waardoor ik uiteindelijk mijn Peaks avontuur begonnen ben met een bedrag van €55,00. Op die manier vond ik dat ik qua inleg meteen een redelijke ‘’eerste basis’’ had om mee te starten. Ik heb daarna eigenlijk meteen Peaks zijn eigen gang laten gaan. Geruimde tijd heb ik Peaks dan ook met onderstaande instellingen zijn gang laten gaan. Belangrijk detail daarbij wel is dat ik gekozen heb, en dat portfolio altijd zal aanhouden, voor het Peaks portfolio ‘’heet’’. Waarover hieronder (bij mijn Peaks rendement) meer uitleg.

Mijn oude Peaks instellingen

Met onderstaande instellingen ben ik Peaks begonnen. Naast de keuze voor je portfolio. Heb je ook onderstaande vier instellingen waar je opties bij hebt. Zet je elke maand geld opzij? Wat doe je met je wisselgeld elke week? Wat doe je met je meevallers? Zet je elke dag van de week geld opzij? Van de eerste twee instellingen, en van de laatste instelling, maak ik gebruik. De derde instelling gebruik ik niet.

Zet je elke maand geld opzij?

– Aan het begin van elke maand gaat er automatisch €30,00 naar mijn Peaks account. Dit is naast mijn andere instellingen die actief zijn. Dit wordt daarna direct door Peaks belegd in mijn portfolio.

Wat doe je met je wisselgeld elke week?

– Net zoals bij iedereen binnen Peaks wordt mijn wisselgeld elke week belegt. Waarbij mijn wekelijkse wisselgeld vermenigvuldigd wordt met de factor twee. Mocht ik dus €4,80 aan wisselgeld hebben in een week. Dan wordt er door de vermenigvuldiging €9,60 aan wisselgeld belegd door Peaks.

Wat doe je met je meevallers?

– Deze instelling gebruik ik niet binnen mijn Peaks account.

Zet je elke dag van de week geld opzij?

– Voor elke dag in de week wordt er naast mijn wisselgeld ook nog eens €1,00 gestuurd naar Peaks en uiteindelijk elke week belegd door Peaks. Dit gebeurt automatisch binnen mijn Peaks account.

Peaks instellingen

Mijn nieuwe Peaks instellingen

Inmiddels ben ik van bovenstaande instellingen afgestapt en heb ik mijn Peaks account een upgrade gegeven. Voor de aankomende tijd werk ik met de volgende instellingen binnen mijn Peaks account.

Zet je elke maand geld opzij?

– Aan het begin van elke maand gaat er automatisch €50,00 naar mijn Peaks account. Dit is naast mijn andere instellingen die actief zijn. Dit wordt daarna direct door Peaks belegd in mijn portfolio.

Wat doe je met je wisselgeld elke week?

– Net zoals bij iedereen binnen Peaks wordt mijn wisselgeld elke week belegt. Waarbij mijn wekelijkse wisselgeld vermenigvuldigd wordt met de factor drie. Mocht ik dus €4,80 aan wisselgeld hebben in een week. Dan wordt er door de vermenigvuldiging €14,40 aan wisselgeld belegd door Peaks.

Wat doe je met je meevallers?

– Deze instelling gebruik ik niet binnen mijn Peaks account.

Zet je elke dag van de week geld opzij?

– Voor elke dag in de week wordt er naast mijn wisselgeld ook nog eens €2,00 gestuurd naar Peaks en uiteindelijk elke week belegd door Peaks. Dit gebeurt automatisch binnen mijn Peaks account.

PEAKS ACTIECODE: MICHEG6OW

Meteen €5,00 gratis startgeld ontvangen bij Peaks? Download de Peaks applicatie en gebruik binnen 48 uur na aanmelding deze actiecode: MICHEG6OW. En pak je eerste rendement.

Mijn Peaks rendement

Peaks rendementUiteindelijk draait het denk bij iedereen die Peaks gebruikt om het rendement dat je maakt met je wisselgeld binnen je account. Ik heb mijn Peaks portfolio ingesteld op het portfolio genaamd ‘’heet’’. Dit is het portfolio binnen Peaks waarbij het meeste risico wordt genomen met mijn geld. Wat specifiek inhoudt dat er grotendeels door Peaks belegd wordt in aandelenfondsen. En een klein beetje wordt door Peaks belegd in obligatiefondsen. De combinatie van de aandelenfondsen en de obligatiefondsen vormt mijn portfolio. De andere drie portfolio’s die Peaks aanbiedt zijn ‘’mild’’, ‘’pittig’’ en ‘’scherp’’. Als ik zou willen kan ik binnen Peaks altijd switchen naar een ander portfolio om bijvoorbeeld minder risicovol mijn wisselgeld te laten beleggen door Peaks.

Vanaf mijn start met Peaks, tijdens de zomer van 2019, heeft het ‘’heet’’ portfolio, en de manier van inleggen binnen dat portfolio, mijn een rendement bezorgd van 10,20%. Goed voor een winst van €31,11 als ik mijn Peaks account zou laten uitbetalen. Iets wat ik op dit moment echter zeker niet van plan ben.

In mijn grafiek van mijn rendement is goed te zien dat het behalen van een positief rendement zeker niet makkelijk gaat. In korte tijd na de start met Peaks had ik zelfs een negatief rendement te pakken van ruim 5%. Echter herpakten mijn portfolio zich. En na nog twee redelijke dalingen. Ging ik redelijk snel, misschien wel te snel, naar een positief rendement van ruim 11%. Wat inmiddels weer iets gedaald is.

Mijn toekomst met Peaks

Ik heb natuurlijk nu een leuk rendement te pakken met Peaks. Maar stoppen met Peaks ben ik nog niet van plan. Naast dat ik de gedachten achter Peaks, het beleggen van wisselgeld, gewoon heel leuk vind. En de beleggings applicatie van Peaks erg prettig vindt werken. Zal ik Peaks blijven gebruiken voor de lange termijn en hoop gemiddeld gezien een jaarlijks rendement van 6% met Peaks te pakken.

Per jaar wil ik minimaal €1000,00 richting mijn Peaks account laten lopen. Dit zal richting Peaks gaan via het wisselgeld, het dagelijkse geld dat ik opzij zet en het maandelijkse geld dat ik opzij zet. Daarnaast zal ik dividend binnen mijn portfolio gaan ontvangen. Dat dividend zal automatisch, dit gebeurt bij ieder Peaks account, weer belegd worden om uiteindelijk rendement op rendement te krijgen.

Mijn Peaks update zomer 2020

Peaks zomer update 2020Onlangs was ik alweer één jaar in het bezit van mijn Peaks account. En werd ik daar door Peaks in de applicatie vriendelijk op gewezen. Aangemaakt tijdens de zomer van 2019. Nu, tijdens de zomer van 2020, leek het mij daarom een mooi moment om eens terug te kijken naar mijn Peaks account het afgelopen jaar. Een jaar waarbij voornamelijk het afgelopen half jaar een ware achtbaan was binnen mijn Peaks account. Met uiteraard als oorzaak: het coronavirus en de financiële markten die daardoor even volledig op hol sloegen. Wat echter niet wegneemt dat ik met plezier enkele keren per week de Peaks applicatie gebruik en voornamelijk even snel bekijk. En ook zeker niet wegneemt dat ik Peaks blijf gebruiken voor de lange termijn en me niet zo snel druk zal maken om forse stijgingen/dalingen binnen mijn Peaks account.

Nog steeds draai ik mijn Peaks account volgens de eerdergenoemde instellingen op deze pagina. Ook draait mijn Peaks account, al vanaf de start, volgens het ”heet” portfolio. Al met al zorgt dat ervoor dat er richting de €200,00 per maand richting mijn Peaks account gaat. Dat dan volgens het ”heet” portfolio grotendeels richting verschillende aandelenfondsen gaat en nog een klein beetje richting obligatiefondsen. Het beleggen van het geld wordt uiteraard nog steeds automatisch door Peaks gedaan. Ondanks dat je daar altijd netjes een berichtje over krijgt. Heb je dat vaak niet eens in de gaten.

En dan nu waar het allemaal om draait na één jaar Peaks. De cijfers. Vanwege het coronavirus leek het namelijk wel als de wereld in brand stond. In eerste instantie zorgden dat er ook dan ook voor dat een positief rendement van ruim 14% veranderden in een negatief rendement van 35%. Echter keerden de financiële markten opeens weer. In mijn ogen veel te snel, maar natuurlijk helemaal prima. Het negatieve rendement is daardoor wel alweer weggewerkt. En daardoor sta ik op dit moment op een positief rendement van 8,04%. Waarbij een bedrag van €58,67 hoort. Qua rendement wat lager dan de 10,20% waarop ik stond bij het aanmaken van deze pagina. Waar toen der tijd een bedrag van €31,11 bij hoorden. Al zal het mij niet verbazen dat het rendement, en het bijbehorende bedrag, nog wel wat kan dalen de aankomende periode. Het coronavirus lijkt wereldwijd nog niet zomaar verdwenen te zijn.

PEAKS ACTIECODE: MICHEG6OW

Meteen €5,00 gratis startgeld ontvangen bij Peaks? Download de Peaks applicatie en gebruik binnen 48 uur na aanmelding deze actiecode: MICHEG6OW. En pak je eerste rendement.

Geld laten beleggen kan zorgen voor winsten, maar ook voor verliezen. Rendementen in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Beleg niet met geld dat je niet kunt missen.