Tesla schrijft weer een winst in de boeken

TeslaHet is de laatste jaren één van de meest besproken bedrijven wereldwijd. En mocht je er al enkele jaren aandelen van hebben dan is dat, op dit moment, een juiste keuze geweest. Het gaat hierbij om de Amerikaanse autofabrikant Tesla. Het bedrijf, bekend van onder andere elektrische auto’s, heeft deze week weer de boeken geopend. En kon daarbij alweer een prima winst laten zien aan hun vele volgers.

Vijfde kwartaal op rij winst

Het derde kwartaal van dit jaar heeft Tesla een winst opgeleverd van 331 miljoen dollar. Na jaren van (vele) verliezen is dit inmiddels alweer het vijfde kwartaal op rij dat Tesla een winst kan noteren. Het ziet er naar uit dat Tesla zelfs voor het eerst in hun bestaan vier kwartalen in een jaar elk kwartaal winst gaan maken. Wat dus uniek is voor het bedrijf van eigenaar Elon Musk, die Tesla nog veel groter wilt maken.

Doelstellingen leveringen nieuwe Tesla’s

Het is voor Tesla nog wel de vraag als het hun eigen doelstelling van het leveren van 500 duizend nieuwe auto’s dit jaar gaat halen. Hiervoor moet Tesla nog iets meer dan 180 duizend nieuwe auto’s leveren in het laatste kwartaal dit jaar. Voor volgend jaar heeft Tesla de doelstelling alvast gezet om ruim 800 duizend nieuwe auto’s te verkopen. En hoopt het zelfs het aantal van één miljoen te gaan halen.